Mihai Balan

Geneze

Ideea din spatele blogului ăsta datează de undeva de prin noiembrie 2013, dacă însemnările nedatate din jurnalul meu sunt vreo indicație. Cu ceva mai bine de jumătate de an în urmă încetasem sa mai scriu pe blog; fotoblogul i-a urmat după un an, timp în care am încercat inclusiv să postez pe mai multe fronturi.

Motivele au fost de mai multe feluri. Pe de o parte, inspirația și motivația de a scrie pe blog veneau din ce în ce mai greu, și, de cele mai multe ori, subiectele puteau fi la fel – sau chiar mai bine – tratate pe fotoblog. Pe de altă parte, Blogger îmi oferea prea multe opțiuni acolo unde aș fi preferat mai multă simplitate și făcea lucrurile prea simple acolo unde mi-aș fi dorit mai mult control. În plus, trecând prin mai multe redesign-uri și ca efect colateral al editorului WYSIWIG, postările de pe parcursul vremii arătau fiecare în alt fel.

Așa am început să cochetez cu ideea de-a reface site-ul de la zero. Ideea principală era să reunific cele două planuri într-o prezență online mai serioasă. Asta însemnând inclusiv nume de domeniu propriu, un design care să nu fie doar ales dintr-o listă lungă asupra căreia nu am niciun control și conținut actualizat. Tehnic, voiam o soluție prin care să pot scrie și posta ușor iar conținutul să fie cât mai portabil în sensul de „ușor de mutat de colo-colo”. Domeniul l-am cumpărat în iulie 2015; în septembrie 2015 m-am învrednicit să fac o „copertă”. Postarea asta e prima bucățică de conținut adăugat dinamic – un fel de „Hello world!”.

În postările următoare o să povestesc mai pe larg despre ce și cum am făcut, despre problemele operaționale pe care le-am avut, despre ce mai rămâne de făcut (multe). Până atunci însă, îți mulțumesc pentru vizită, dragă cititorule!